Seria 1000
Termometry
Elektroniczne termometry cyfrowe serii 1000
Seria 1000 obejmuje dwa termometry: 1000TC i 1046TC. Są to odporne, dokładne i wydajne przyrządy przenośne, które oferują szereg zaawansowanych funkcji, aby sprostać zmieniającym się wymaganiom w środowiskach przemysłowych i spożywczych. Seria 1000 zapewnia precyzyjne i stabilne odczyty oraz dużą dokładność nawet w najtrudniejszych warunkach. Są proste w obsłudze, szybkie i niezawodne. Opcjonalnie dostarczane są z gumową osłoną zapewniającą lepszą ochronę przyrządu i elektroniki.
Charakterystyka
Duży wyświetlacz ciekłokrystaliczny
Wysoka dokładność w celu uzyskania wiarygodnych wyników badań
Wodoodporna i wytrzymała obudowa
Automatyczne wyłączanie po 5 minutach braku aktywności
Parametry techniczne
Model | 1000TC | 1046TC |
Zakres pomiaru | od -200°C do +600°C | od -50°C do +150°C |
Typ czujnika | termopara typu K | termistor |
Typ złącza | mini | lumberg |
Dokładność | 0.1% odczytu + 0.2ºC
(+0.4ºF) |
±0.2°C (0.4°F) w zakresie -30°C (-22°F) do +80°C (+176°F); ±0.5°C (0.9°F) gdzie indziej |
Rozdzielczość | 0,1 > -100°C, 1 <-100°C | 0,1 > -100°C, 1 <-100°C |
Stopień ochrony | IP67 | IP67 |
Jednostka | do wyboru °C/°F | do wyboru °C/°F |
Temperatura pracy | -20ºC do 50ºC | -20ºC do 50ºC |
Zasilanie | 2 baterie typu 'AA' (LR6) | 2 baterie typu 'AA' (LR6) |
Żywotność baterii | do 14000 godzin | do 14000 godzin |
Automatyczne wyłączanie | po 5 minutach braku aktywności | po 5 minutach braku aktywności |
Elektrody pomiarowe
K0234D Sonda do różnych zastosowań, używana z termometrem 1000TC czujnik: termopara typu K zakres: od -50°C do +1000°C długość czujnika: 100mm |
|
K0000 Elastyczna sonda koralikowa do powietrza (lodówki, zamrażarki), używana z termometrem 1000TC czujnik: termopara typu K zakres: -20 do +250°C kabel prosty o długości 0,7m |
H1046T Sonda pomiarowa ogólnego zastosowania, przeznaczona do wspólpracy z termometrem 1046TC Zakres pomiaru: od -50°C do +150°C Czujnik: termistor długość czujnika: 100mm |
Zastosowanie produktu
Termometry serii 1000 są w stanie wykonać szeroki zakres badań i pomiarów:
• Walidacja temperatury przychodzących produktów spożywczych przed przyjęciem dostawy
• Pomiar temperatury przechowywanej żywności
• Kontrola temperatury w czasie przygotowywania potraw
• Monitorowanie temperatury rozmrażanej żywności