RHTemp
Rejestratory
Rejestrator temperatury i wilgotności do kontroli procesów suszenia
produktów spożywczych
Dostępne są dwa modele rejestratora RHTemp: RHTemp80 i RHTemp125. Rejestratory te przeznaczone są do monitorowania temperatury i wilgotności odpowiednio do 80 ° C i 125 ° C. Są one przede wszystkim wskazane dla monitorowania procesów suszenia produktów sypkich, proszków, ziaren zbóż, makaronu itp. Rejestratory podłączane są do komputera za pomocą Interfejsu HS i współpracują z oprogramowaniem HumiPressureDisk, dostarczanym w zestawie.
Dostępne są dwie wersje tych rejestratorów:
1) Rejestrator RHTemp Standard: ze standardową baterią
2) Rejestrator RHTemp XL: wyższy, z baterią o długiej żywotności
Charakterystyka
- Wysoka dokładność i precyzja.
- Całkowicie bezpieczny dla żywności i zatapialny (IP67, do głębokości 1 m).
- Drukowane raporty są zgodne z przepisami zdrowotnymi i normami ISO.
- Dostarczany z certyfikatem kalibracji.
- Bateria wymienialna samodzielnie przez użytkownika.
Parametry techniczne
Zakres pomiaru |
Temperatura: -20°C ÷ +80°C (RHTemp80); -40°C ÷ +125°C (RHTemp125) Wilgotność: 0% ÷ 100% |
Rozdzielczość | Temperatura: 0,015°C Wilgotność: 0,02% |
Dokładność | Temperatura: ± 0,2°C (0°C ÷ +60°C) / ± 0,5°C (-40°C ÷ +125°C) Wilgotność: ± 1,8% (0% ÷ 85%) / ± 3% (85% ÷ 100%) |
Pamięć | 10100 odczytów |
Częstotliwość zapisu | Od 1 sek. bez ograniczenia |
Zasilanie | Bateria wymienialna samodzielnie przez użytkownika |
Żywotność baterii |
Sandard: +8.000.000 odczytów przy 25°C XL: +14.000.000 odczytów przy 25°C |
Stopień ochrony |
IP67 |
Zgodność |
CE, RoHS - EN12830 - EN285 |
Systemy monitorowania temperatury i wilgotności
Podstawowy system monitorowania składa się z:
Rejestratora temperatury RHTemp
Interfejsu komunikacyjnego HS
Oprogramowania HumiPressureDisk
Zaawansowany system monitorowania składa się z:
Rejestratora temperatury RHTemp
Interfejsu komunikacyjnego HS
Oprogramowania TS Manager
![]() |
Interfejs HS Interfejs HS jest to bardzo proste i intuicyjne urządzenie do konfigurowania rejestratora oraz do sczytywania zarejestrowanych danych. Aby dokonać konfiguracji lub sczytania danych należy umieścić rejestrator na płycie metalowej a sondę włożyć do szczeliny małej płytki zaciskowej (dla rejestratorów bez sondy, umieszczamy na płycie rejestrator a płytka zaciskowa służyć ma do zamocowania rejestratora na właściwej pozycji). |
![]() |
Program HumiPressureDisk jest podstawowym oprogramowaniem do współpracy z rejestratorami RHTemp i PressureDisk. Posiada takie funkcje, jak: - Automatyczna kalkulacja F0 |
![]() |
Program TS Manager został opracowany zgodnie z normą 21 CFR Part 11 i jest kompatybilny dla wszystkich źródeł walidacji autoklawów, inkubatorów, pasteryzatorów i ogólnego wyposażenia w branży medycznej i spożywczej. Program posiada wszystkie cechy wymagane przez FDA, które umożliwiają użytkownikowi właściwą walidację dla wszystkich użytkowników. |
![]() |
Podstawowe cechy programu TS Manager: -Danych zapisanych w pamięci urządzeń nie można edytować; -Analiza danych za pomocą wstępnie ustawionych lub dostosowanych parametrów; |
Zastosowanie produktu
Rejestrator RHTemp przeznaczony jest do monitorowania procesów suszenia produktów sypkich, proszków, ziaren zbóż, w tym makaronu itp.